Complete Vocal Technique

Kursbeskrivelse:

Hver dag begynner med 1,5 times presentasjon av CVT. Resten av dagen er det masterclass med avbrekk av lunch.

Alle aktive deltakere får synge både lørdag og søndag. Det vil også være åpent for passive deltakere, dvs. observatører.

Vi kan kalle CVT (Complete Vocal Technique) «ingeniørkunst for sangere». CVT er utviklet og grundig forsket på av Cathrine Sadolin ved Complete Vocal Institute (CVI) i København.

CVI søker å avlive gamle myter som har vært seiglivet innenfor den gamle sangpedagogikken, og presentere det nyeste innenfor stemmeforsking som gir oss mulighet til å oppleve sangstemmen på en ny måte.

CVT ønsker å «bevise» at absolutt ingen lyder er skadelige for stemmen bare de produseres på riktig måte, dvs med riktig teknikk.

Vi kan produsere lyd på høyt volum over lang tid, hvis vi skulle ønske det, uten at dette skader stemmen. Men det må gjøres med riktig innstillinger i instrumentet vårt.

CVT handler om at hvis vi gjør de riktige «innstillingene» i kropp, ansikt, munnhule etc. så kan vi produsere akkurat den lyden vi vil, og også kunne gjenta akkurat den samme lyden når vi måtte ønske det.

Vi kan lære å produsere alle lyder, høyder/dybder, volum etc. Selv om vi alltid vil ha vårt eget særpreg i stemmen vår.

Målet er selvfølgelig ikke å bli kopier av noen andre. Alt teknikk er tom, hvis det ikke er noe innhold bak. Når vi forener teknikk og budskap, er teknikken er redskapet vi bruker for å klare og formidle akkurat det vi ønsker.

Vi kan ha et stort trykk innenfra, et ønske om å formidle noe ut i verden via sang og stemme, men har vi ikke friheten til å klare dette, eller teknikken til å gjøre det, vil vi ikke få formidlet det vi ønsker.

Beate og Guro:

Beate Myrvold og Guro von Germeten er begge utdannet CVT-lærere fra Cathrine Sadolines skole Complete Vocal Institute i København og har mottatt tittelen Authorised Complete Vocal Teachers. Sammen og hver for seg tilbyr de kurs, enkelttimer, studiocoaching, bransjekunnskap m.m med base i Complete Vocal Technique.

Beate Myrvold:

har jobbet som utøvende sanger i over 30 år i genre som rock/pop/vise/jazz og med selvskrevet materiale. I tillegg til dette har hun sunget mye sigøynermusikk. Høsten 2011 ga hun ut cd`en ”There must be a way” med sitt eget materiale, på eget plateselskap. For tiden jobber hun med sin egen kvartett ”Møte i skyggen av månen” med piano/cello/perkusjon, og skriver på en musikalsk teaterforestilling. I tillegg jobber hun som høyskolelærer i sang på Musikkteaterhøyskolen.

 

Gjennom firmaet Stemmen bak Stemmen, holder hun weekendkurs i sang og stemmebruk med Roy Hart Theatre og Pantheatre i Frankrike som hovedinspirasjon i tillegg til CVT. Hun gir også individuell undervisning og skreddersyr opplegg for næringslivet samt holder foredrag eller seminarer for ulike yrkesgrupper som ønsker å lære noe om stemmen. I tillegg brukes hun som sangpedagog for kor som ønsker teknisk/kunstnerisk input.

Beate har vært stemmelærer på Figurteaterskolen i Fredrikstad, på Skolen for Samtidsdans, for Skuespillerforbundet, som vikar på NISS, høgskolen i Staffeldsgate og på Musikkteaterhøyskolen.

Hun har studert psykologi ved UiO. Er sertifisert UHM pilatesinstruktør og underviser i Matteklasse I og II.

www.stemmenbakstemmen.no

Guro von Germeten: 

jobber som freelance sanger, hovedsakelig med egetskrevet materiale innenfor sjangerne balkan/cabaret/jazz og pop. Hun har gitt ut 3 kritikerroste plater med sitt Schwindelfrei Orchestra og turneerer inn og utland med sitt lille røde trekkspil. Guro har spilt på festivaler som Kongsberg Jazz, By:Larm, Vancouver Accordion Noir, Vienna International Accordion Festival og reiser gjevnlig for Rikskonsertene i Norge.

Guro er også utdannet klassisk sanger fra Konservatoriet i Stavanger og har en master i Arts Management fra Universitetet i Wien. Hun har vært gjestelærer på Musikkteaterskolen og Bårdar og underviser privat både i klassisk og rytmisk musikk. Hun skriver også bloggen ”vokalgeek”.

www.vongermeten.no