Om Beate Myrvold

Jeg har vært utøvende sanger i over 25 år i genre som pop/rock/vise/jazz og med selvskrevet materiale. I tillegg til dette har jeg sunget mye sigøynermusikk. Høsten 2011 ga jeg ut cd`en ”There must be a way” med mitt eget materiale, på eget plateselskap. Gjennom firmaet mitt Stemmen bak Stemmen, holder jeg weekendkurs i sang og stemmebruk, har ukentlige grupper i sang/stemme og gir individuell undervisning.

Jeg skreddersyr også opplegg for næringslivet og holder foredrag eller seminarer for ulike yrkesgrupper som ønsker å lære noe om stemmen. I tillegg brukes jeg som sangpedagog for kor som ønsker teknisk/kunstnerisk input.

Firmaet Stemmen bak Stemmen har jeg drevet siden 1998. Min hovedinspirasjon er fra Roy Hart Teatre og Pantheatre i Frankrike, og jeg har arbeidet med pedagoger derfra i Oslo, London og Paris, i over 20 år. Dette arbeidet har en eksperimentell og fysisk tilnærming til sang og stemmearbeid, hvor personlig og kunstnerisk utvikling settes i sammenheng.

I tillegg har jeg 7 års sangstudier med klassisk pedagog Iris Reutz Nielsen, seminarer med ulike pedagoger bl.a. Torstein Føllinger ( klassisk pedagog), Ida Kelerova, (sigøynersanger/pedagog) Derek Gale (psykodramaterapeut og stemmepedagog) m.fl. Jeg har også Cathrine Sadolins ettårige utdannelse for sangere, og 3-årig diplomstudie (sanger/undervisning) fra Complete Vocal Institute i København, hvor Cathrine Sadolin er grunnleggeren.

Complete Vocal Technique er et nytt system i forhold til tenkning/forskning rundt sang/stemme. Dette er en teknisk tilnærming til lydproduksjon, og er overordnet ulike genre. Teknikken favner alt fra opera til heavy metal. Ved siden av å drive mitt eget prosjekt, har jeg jobbet som stemmelærer på Figurteaterskolen i Fredrikstad, på Skolen for Samtidsdans, for Skuespillerforbundet, som vikar på NISS, og høgskolen i Staffeldsgate. Jeg er stemmecoach for band, psykologer, kunst- og uttrykksterapeuter, fortellere, tolker, andre coacher etc. Ellers aktiv utøver av ulike pusteteknikker, yoga og meditasjon, og har studert psykologi ved UiO. Sertifisert UHM pilatesinstruktør og underviser i Matteklasse I og II.