Harald

«Jeg begynte hos Beate Myrvold høsten 2003 fordi jeg hadde mistet lysten til å synge. Stemmen ble fort trøtt og stresset, og det samme gjaldt når jeg snakket. Jeg hadde drevet som trubadur på hobbybasis en del år, og hadde prøvd tradisjonell sangundervisning uten hell. Etter bare noen måneder som elev i en av Beate Myrvolds sanggrupper, sang og snakket jeg mer avslappet, og gleden ved å synge var kommet tilbake. Jeg hadde fått mer tillit til min egen stemme og mitt eget uttrykk enn noensinne. Nå er sangen blitt en viktig del av levebrødet mitt, og det er realistisk å satse på en karriere som sanger og trubadur på heltid. Uten Beate Myrvolds kyndige, til dels utradisjonelle, og alltid kloke og aksepterende veiledning hadde det ikke været mulig.

Harald Nesse, musikklærer, tekstforfatter, komponist og trubadur
www.haraldnesse.com

 

Siri

Hovedbudskapet mitt er at du er en god pedagog på flere måter: Du skaper en inkluderende atmosfære som gir rom for de forskjelligste kursdeltagerne til å komme fram, og du gir plass til hver enkelt. Hvis jeg tenker på det første kurset, gjorde vi øvelser som hjalp meg å finne lyden i kroppen min, og som bidro til at jeg tør å synge mer ut – blir ikke skremt av kraftig lyd fra meg selv lenger. Men det som rørte meg mest på det kurset, var at hun som hadde bare en tone da hun kom, hadde tre toner da kurset var over.

Det lange kurset sammen med Marius – hva skal jeg si om det? Det var jo fantastisk! Ihvertfall – når jeg er på kurs med deg, vet jeg at vi alle er sett, og at vi har en trygg og erfaren sanger og pedagog med oss. Jeg er også begeistret for at du fokuserer på «body work» – at stemmen er en del av kroppen og påvirket av resten av kroppen, er det nok noen pedagoger som glemmer innimellom.

Mvh Siri

 

Renate

”Stemmearbeid hos Beate er knall-gøy og utvidende! Fra å ha følt at jeg ikke kan synge – og trodd på mange begrensninger i stemmen min – ser jeg nå at den kan gå uante veier. Fra det sarte til det rocka har Beate stått hos meg og latt meg utforske. Dette må prøves! Beate tør utforske, lytte, utfordre og leke sammen med deg – og hun er faglig dyktig!”

Renate Gulbrandsen, 35
Kunst- og uttrykksterapeut

 

Lotte

Jeg har gått på stemmegruppe og flere weekendkurs gjennom de siste par årene. Når jeg er der, føler jeg at jeg kommer på plass i meg selv. Det er et rom hvor man kan være spontan og leken, eller trist, eller alt sammen samtidig. Jeg har blitt tydeligere for meg selv og andre og tør i større grad å ta plass. Ved å finne min egen stemme blir jeg klar over sider jeg ikke visste at jeg hadde, fysisk og mentalt, og hver gang jeg bruker stemmen fritt gir det en stor tilfredsstillelse.

Lotte (veterinær/forsker)

 

Sol

Jeg har vært og er på en heftig reise i sangverdenen med Beate som veileder, ukuelig inspirator og grensesetter. Mange tårer og smertefulle møter med mine egne trange skott har ført til en stadig sterkere opplevelse av at jeg har en stemme og at jeg vil og tørr slippe den fri.Det ligger en frigjørende kraft gjemt i det å bruke stemmen som jeg ikke ante da jeg begynte å synge. Men nå ser jeg at sangen har ført til en dyptgripende og ikke minst gledesfylt endring i livet mitt som jeg ikke ville vært foruten.

Takk Beate

Sol Grinde

 

Cecilie

Jeg kom i kontakt med Beate Myrvold gjennom ukentlig stemmetrening ved skuespillersenteret, Oslo. Beate Myrvolds arbeidsmetode gir meg som utøver mulighet til å søke en ekthet i mitt sanglige uttykket. Hun gir meg tid til å søke etter ”min egen stemme” og ikke forsøke å skape en ”riktig klang”. Gjennom min utdannelse som skuespiller, har jeg jevnlig tatt sangleksjoner med hovedfokus på teknikk (klassisk sang, Oslo/musicalfordypning, Stockholm og London) noe som absolutt har vært givende. Men Beate Myrvold spesifikke arbeid med kroppsbevissthet og trening av tilstedeværelse i kropp og stemme har åpnet ”nye og viktige rom” for meg, både som profesjonell utøver og privat.

Cecilie Jørstad, skuespiller/sanger.
www.ceciliej.com


Elin

Større bevissthet
Grunnkurset med Beate Myrvold i Roy Hart og Cathrine Sadolin sine teknikker ble en døråpner for meg når det gjelder eget stemmearbeid. Dette er teknikker som fungerer utrolig raskt; ved enkle øvelser bevisstgjøres man stemmens unike kapasitet, det er overraskende og morsomt og en spennende måte å utforske og utvikle sin egen stemme på!

Elin Danielsen, scenekunstner

 

Kim

Beate Myrvold har forstått at en god stemme handler om mer enn bare selve stemmen. Det handler om det innvendige og om hvordan vi klarer å uttrykke oss. Hvordan vi har det påvirker stemmen, både gjennom sang og samtale. Da jeg kom på kurset følte jeg meg liten og usikker. Da jeg dro fra kurset hadde jeg fått mer tro på ikke bare stemmen min, men også meg selv. For meg ble kurset ikke bare en læring i hvordan å kunne bruke stemmen, men også en vei til å finne meg selv. Det var en vidunderlig opplevelse. Beate Myrvold er ikke redd for å uttrykke seg selv og det er en inspirasjon for oss som har vært med henne. Hun er en flott, sterk kvinne med mye å lære bort!!!

mvh Kim Dalenberg